Sprøde fiskefrikadeller

45 min
Fryseegnet
Sprøde fiskefrikadeller

Fiskefrikadellerne her er lavet med laks og broccoli og paneret i en krydderrasp, der gør dem dejlig sprøde. Super dejlige fiskefrikadeller med et lille tvist.

Ingredienser

200 g Finthakket laksefilet
1 tsk Groft salt
1 Æg
50 g Hvedemel (ca. 1 dl)
1 dl Mælk
75 g Grofthakket broccoli
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
100 g Rasp
2 dl Grofthakket bredbladet persille
25 g Smør

Sådan gør du

  • Rør det hakkede laks med salt.
  • Rør æg og mel i og tilsæt mælken lidt efter lidt.
  • Vend broccoli og citronskal i og stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Blend rasp og persille i en foodproceser ca. 1 min. - til raspen er grøn.
  • Form med en ske 20 små frikadeller og vend dem i raspen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved jævn varme ca. 5 min. på hver side.

Du kan skifte broccoli ud med andre grøntsager fx blomkål eller gulerod.

Løsfrys fiskefrikadellerne - så er det let at tø det antal op som du skal bruge. De optøede frikadeller smager godt både kolde og lune.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5447 kJ / 1302 kcal

Næringsindhold pr. 100g

841 kJ / 201 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 21,5 % 10,6 g
Kulhydrat: 34,9 % 17,3 g
Fedt: 43,6 % 9,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-fiskefrikadeller/