Sprøde mandelbunde med hindbær

Sprøde mandelbunde med hindbær

1 time 5 min
Fryseegnet
Sprøde mandelbunde i skøn forening med dejlige danske hindbær og frisk pisket flødeskum. En simpel, nem og yderst lækker kage, som kan serveres, når sæsonen bugner af friske hindbær, jordbær og/eller blåbær. De sprøde bunde kan forberedes i god tid, da de kan fryses. Server hindkagen med sprøde bunde og flødeskum - og pynt kagen med friske bær, spiselig blomster eller et drys flormelis.
https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-bunde-med-hindbar/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sprøde bunde
  • Bland mandler, sukker, smør, fløde og mel i en tykbundet gryde og giv det et opkog under omrøring. Lad blandingen køle lidt af.
  • Tegn en cirkel (ca. 22 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Læg bagepapiret på en bageplade og drys en kant af hvedemel (ca. 2 cm høj) rundt om cirklen - melkanten forhindrer dejen i at løbe ud.
  • Smør 1/3 af dejen ud i cirklen til 2 cm fra melkanten. Bag bunden midt i ovnen. Lad den færdigbagte bund ligge på bagepladen ca. 5 min. og køl den derefter af på en bagerist. Børst overskydende mel af.
  • Forbered bagepapir med cirkel og melkant til den anden bund, mens den første bager. Gentag med tredje bund.
Hindbærskum
  • Pisk fløde og flormelis til et let flødeskum, vend hindbærrene i og fordel fyldet mellem bundene. Pynt med friske hindbær.

Du kan bruge alle sommerens bær - kom gerne ekstra bær i flødeskummet.

Du kan fryse bundene uden fyld.

Energiindhold for hele retten:

10735 kJ / 2566 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1654 kJ / 395 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 4,4 % 4,3 g
Kulhydrat: 20,4 % 19,8 g
Fedt: 75,2 % 33,6 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Sprøde bunde - 3 stk.
100 g Finthakkede, smuttede mandler
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g Smør
2 spsk Piskefløde
1 spsk Hvedemel
Hindbærskum
2 dl Piskefløde
1 spsk Flormelis
100 g Rensede hindbær
Pynt
Hindbær