Sprængt andebryst med peberrodssauce
Sprængt andebryst er en helt anden måde at tilberede kødet på. Formålet med sprængningen er at tilføre kødet, her andebrystet, så meget salt, at det holder bedre på kødsaften, men ikke så meget, at det smager for salt. Og det gældre om at holde balancen i hele kødstykket. Her får du en nem opskrift på sprængt andebryst og et dejligt tilbehør i form af smørstegte grøntsager og en dejlig peberrodssauce.
Ingredienser
Saltlage til sprængt andebryst
1 liter
Vand
|
|
---|---|
200 g
Groft salt (ca. 2½ dl)
|
|
3 spsk
Brun farin (ca. spsk)
|
2
Andebryster med skind (ca. 600 g)
|
---|
Kogning af andebryst
1
Rødløg i både
|
|
---|---|
4
Sorte peberkorn
|
|
7½ dl
Vand
|
Peberrodssauce
½ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
2 spsk
Frisk, fintrevet peberrod
|
|
1 spsk
Eddike
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Smørstegte grøntsager
25 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Broccoli i små buketter og stokken i skiver
|
|
2
Rødløg i tynde både
|
|
2
Uskrællede æbler i både, fx ingrid marie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler
|
---|
Pynt
Frisk timian
|
---|
Sådan gør du
Saltlage til sprængt andebryst
Kogning af andebryst
Peberrodssauce
Smørstegte grøntsager
Servering af sprængt andebryst
Peberrodssaucen kan også tilberedes med piskefløde, - vurder selv, hvor meget du vil koge fløden ind.
Du kan tilsætte løg til grøntsagsblandingen og/eller udskifte æblerne med pærer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9224 kJ / 2205 kcal
Næringsindhold pr. 100g
323 kJ / 77 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 31,2 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 49,6 % | 9,4 g |
Fedt: | 19,2 % | 1,7 g |
Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole. Skal du bruge broccoli i en broccolisalat eller i tærtefyld, skal du holde kogetiden endnu kortere – omkring 1 minut. Her må broccolien nemlig godt være sprød.