Spinatpandekager med røget laks

Spinatpandekager med røget laks

45 min
Spinatpandekager med røget laks og hytteost er superlækker og nem aftensmad. De flotte grønne pandekager gør dig glad og mæt. Prøv også vores variation af spinatpandekager med falaffel.
https://www.arla.dk/opskrifter/spinatpandekager-med-roget-laks/

Sådan gør du

Spinatpandekager
  • Blend mælk, mel, spinat, æg og salt i ca. 1 min.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande.
  • Fordel ¾ dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme i ca. 1½ min. Gentag med resten af pandekagedejen.
  • Hold evt. pandekagerne varme i oven ved 75° - traditionel ovn.
  • Overhæld broccolien med kogende vand og lad dem stå i ca. 1 min. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af. Vend dem med sambal olek og smag til. Anret pandekagerne med hytteost, friskkværnet peber, chili-broccoli, laks plukket i mindre stykker og agurke- eller mangostrimler. Dryp med lidt limesaft og server.

Spinatpandekagerne smager også godt med kålsalat, hytteost og falafler.

Energiindhold for hele retten:

7652 kJ / 1829 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 35,5 % 8,4 g
Kulhydrat: 32,6 % 7,7 g
Fedt: 31,9 % 3,5 g
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

Spinatpandekager - 8 stk
3 dl Mælk
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
75 g Babyspinatblade
3 Æg
½ tsk Groft salt
10 g Smør - til stegning
Fyld
200 g Broccoli i små buketter
2 tsk Sambal oelek
500 g Hytteost
Friskkværnet peber
200 g Varmrøget laks
1 Agurk eller mango høvlet i lange strimler
1 Limefrugt