Spidskåls-tacos med kylling og avocado
35 min
•
Vild med spidskål? Så skal du prøve disse spidskåls-tacos med kylling og hytteost. Så nemt - så lækkert. Tacos af spidskål er en smuk og indbydende ret. Normalt bruger man tacoskaller til at holde på fyldet, men vi har valgt at bruge kålsblade til at wrappe fyldet af kylling, avocado, hytteost og kerner. Det giver en lidt lettere ret og på den måde får du masser af de sunde grøntsager og ikke mindst dejlig sprød spidskål.
Ingredienser
Rug
175 g
Perlerug eller quinoa (ca. dl)
|
---|
Stegt kylling
1 spsk
Olie
|
|
---|---|
1 tsk
Karry
|
|
400 g
Kyllingefilet i mindre stykker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Tacos af spidskål
8 blade af spidskål (ca. 325 g)
|
|
---|---|
250 g
Hytteost
|
|
1
Moden avocado i tynde skiver (ca. 125 g)
|
|
1 dl
Syltede rødløg
|
Pynt
Krydderurter, fx brøndkarse
|
|
---|---|
Sorte sesamfrø
|
Sådan gør du
Rug
Stegt kylling
Tacos af spidskål
Vend avocadoskiverne med lidt eddike eller limesaft, med mindre du skærer den ud lige før serveringen. Du kan servere de fyldte tacos i tortillapandekager i stedet for kålblade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7402 kJ / 1769 kcal
Næringsindhold pr. 100g
466 kJ / 111 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 31 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 41,5 % | 11,4 g |
Fedt: | 27,5 % | 3,5 g |
Relateret video
Spidskåls-tacos med kylling og avocado