Spidskåls-tacos med kylling og avocado

35 min
Spidskåls-tacos med kylling og avocado

Vild med spidskål? Så skal du prøve disse spidskåls-tacos med kylling og hytteost. Så nemt - så lækkert. Tacos af spidskål er en smuk og indbydende ret. Normalt bruger man tacoskaller til at holde på fyldet, men vi har valgt at bruge kålsblade til at wrappe fyldet af kylling, avocado, hytteost og kerner. Det giver en lidt lettere ret og på den måde får du masser af de sunde grøntsager og ikke mindst dejlig sprød spidskål.

Ingredienser

Rug

175 g Perlerug eller quinoa (ca. dl)

Stegt kylling

1 spsk Olie
1 tsk Karry
400 g Kyllingefilet i mindre stykker
1 tsk Groft salt

Tacos af spidskål

8 blade af spidskål (ca. 325 g)
250 g Hytteost
1 Moden avocado i tynde skiver (ca. 125 g)
1 dl Syltede rødløg

Pynt

Krydderurter, fx brøndkarse
Sorte sesamfrø

Sådan gør du

Rug

  • Kog perlerugen eller quinoaen efter anvisningen på emballagen.

Stegt kylling

  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Tilsæt karry og brun kyllingekødet ca. 1 min. på hver side i karryolien.
  • Steg det derefter ved svag varme i ca. 5 min. - vend af og til.
  • Drys med salt, tag kødet op og hold det varmt.

Tacos af spidskål

  • Læg spidskålsbladene på et stort fad.
  • Fyld op med perlerug eller quinoa, stegt kylling, hytteost, avocado og syltede rødløg.
  • Pynt med krydderurter og sesamfrø og server.

Vend avocadoskiverne med lidt eddike eller limesaft, med mindre du skærer den ud lige før serveringen. Du kan servere de fyldte tacos i tortillapandekager i stedet for kålblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7402 kJ / 1769 kcal

Næringsindhold pr. 100g

466 kJ / 111 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 31 % 8,5 g
Kulhydrat: 41,5 % 11,4 g
Fedt: 27,5 % 3,5 g
Relateret video Spidskåls-tacos med kylling og avocado

https://www.arla.dk/opskrifter/spidskals-tacos-med-kylling-og-avocado/