Spicy kål med kyllingekødboller

30 min
Spicy kål med kyllingekødboller

De små saftige kyllingekødboller bliver serveret sammen med nudler, kinakål og en dejlig spicy fløde med smag fra det asiatiske køkken. Kinakål har ikke det bedste ry, men smager faktisk dejligt, med en lidt nøddeagtig fin smag, når den bliver varm.

Ingredienser

Kyllingekødboller

400 g Hakket kyllingekød
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Rapsolie

Spicy kål

250 g Tørrede fuldkornsnudler
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
2 Limefrugter
¼ liter Madlavningsfløde
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 spsk Finthakket rød chilipeber
2 spsk Fiskesauce
½ tsk Groft salt
600 g Strimlet kinakål
2 dl Frisk koriander

Pynt

1 Rød chilipeber i tynde ringe

Sådan gør du

Kyllingekødboller

  • Rør det hakkede kød med salt og peber. Form kødet til 30-32 rustikke, små kyllingekødboller.
  • Lad olien blive varm i en pande og steg kødbollerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - ryst panden af og til så kødbollerne bliver stegt på alle sider.
  • Hold kyllingekødbollerne varme.

Spicy kål

  • Kom nudlerne i en stor tykbundet gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 3-4 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad nudlerne dryppe af i en sigte.
  • Skær den ene af limefrugterne i både (til servering), riv skallen og pres saften af den anden.
  • Bring fløden i kog i gryden. Tilsæt limeskal og -saft, ingefær, chili, fiskesauce og salt. Bring fløden i kog under omrøring.
  • Vend nudlerne i fløden og skru ned til jævn varme.
  • Kom kinakålen i gryden og varm retten igennem i ca. 1 min. til kålen lige er faldet sammen.
  • Anret den spicy kål i et stort fad og top op med kyllingekødboller, koriander, limebåde og chiliringe. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7994 kJ / 1911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

396 kJ / 95 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 29,5 % 6,9 g
Kulhydrat: 50,4 % 11,7 g
Fedt: 20,1 % 2,1 g
Relateret video Sådan skræller du nemt en ingefær med ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/spicy-kal-med-kyllingekodboller/