Specier

1 time 5 min
Fryseegnet
Specier

Uhm, specier! Sprøde og lækre småkager med mandler. Det er oftest det mest enkle, vi falder for og disse specier er virkelig helt enkle. Specier er en ældgammel og elsket småkage - og består udelukkende af mandler, smør, mel og sukker. Nye din hjemmelavede specie uanset om det er jul eller ej.

Ingredienser

Mandelsplitter

½ dl Mandler

Specier

400 g Smør
500 g Hvedemel
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
50 g Perlesukker (ca. ¾ dl)

Sådan gør du

Mandelsplitter

  • Skyl mandlerne og snit dem på langs - de skal ikke smuttes.

Specier

  • Ælt smør, mel og sukker sammen og tril dejen til 2 tykke stænger (á ca 40 cm). Tril stængerne i perlesukker.
  • Stil dejstængerne tildækkede i køleskabet til næste dag.
  • Skær stængerne i ret tykke, ensartede skiver. Læg kagerne på plader med bagepapir.
  • Drys med mandelsplitter og bag specierne øverst i ovnen i 8-10 min. ved 200°- traditionel ovn til de er lysebrune i kanten.

Tilsæt finthakket syltet ingefær, fintrevet limeskal og mild chilipulver for en mere krydret smagsvariant. Specierne kan pyntes med glasur og sukkerpynt i stedet for perlesukker og mandelsolitter.

Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23493 kJ / 5615 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2075 kJ / 496 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 3,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 40,8 % 49,8 g
Fedt: 55,5 % 31,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/specier/