Spaghetti med kylling og tomatsauce

25 min
Spaghetti med kylling og tomatsauce

Spaghetti med kylling og tomatsauce - en populær pastaret. Helt enkel men fuld af dejlig smag. Har du børn, som er store nok til at have en maddag, er spaghetti med kylling og tomatsauce måske velegnet for dem. Det er mad som børn (og voksne) godt kan lide at spise og retten er rimelig nem at overskue at lave. Skal de voksne (og modige børn) have lidt ekstra smag til deres spaghetti med kylling og tomatsauce, kan du fx servere srirachrasauce eller sambal oelek.

Ingredienser

Spaghetti

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti

Kylling

20 g Smør
400 g Kyllingeinderfileter i ca. 3 cm skrå stykker
½ tsk Groft salt

Tomatsauce

2 dåser Flåede tomater (ca. 800 g)
1½ spsk Finthakket frisk timian
1½ tsk Sukker
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

200 g Salatost i tern

Sådan gør du

Spaghetti

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.

Kylling

  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingekødet i ca. 5 min. Tag det op og drys med salt.

Tomatsauce

  • Kom tomater med væde i panden og del tomaterne i halve. Tilsæt rtimian, sukker, salt og peber. Kog saucen ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til. Kom kyllingekød og tomatsauce i gryden med den afdryppede spaghetti. Vend godt rundt, varm retten igennem og smag til.

Ved serveringen

  • Mos osten let. Hæld spaghetti med kylling og tomatsauce i en varm skål og server straks sammen med drys af salatost.

Flåede tomater kan erstattes af cherrytomater fra dåse, eller friske.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11351 kJ / 2713 kcal

Næringsindhold pr. 100g

478 kJ / 114 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 27,5 % 7,7 g
Kulhydrat: 48,1 % 13,5 g
Fedt: 24,4 % 3,1 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-med-kylling-og-tomatsauce/