Pasta med blåskimmelsauce

30 min
Pasta med blåskimmelsauce

Anderledes cremet pastaret med blåskimmelost. Mandler og grøntsager giver farve, bid og smag.

Ingredienser

75 g Smuttede mandler
500 g Frisk pasta, fx fettuccine
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
4 Gulerødder i tynde strimler (ca. 300 g)
3 Porrer i tynde strimler (ca. 300 g)
150 g Blåskimmelost
1 dl Hakket bredbladet persille

Sådan gør du

  • Læg mandlerne i en kold pande og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Rist derefter mandlerne ved jævn varme til de er gyldne. Hak mandlerne groft.
  • Kom pasta og porre i kogende vand tilsat salt og kog i ca. 2 min. Pastaen skal være mør men ikke blød.
  • Tilsæt gulerødderne, tag 1 dl kogevand fra og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag.
  • Kom pasta og grøntsager tilbage i gryden sammen med ost i mindre stykker, persille og den ene dl kogevand.
  • Vend godt rundt i retten, hæld den i en stor varm skål og drys med ristede mandler. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7861 kJ / 1879 kcal

Næringsindhold pr. 100g

389 kJ / 93 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 15,2 % 3,5 g
Kulhydrat: 32 % 7,3 g
Fedt: 52,8 % 5,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-med-blaskimmelsauce/