Spaghetti Carbonara
Spaghetti carbonara - næsten som at sidde på en italiensk restaurant. Vi foreslår en tomatsalat til denne opskrift på spaghetti carbonara. Det ville de nok ikke gøre i Italien, de ville spise salaten bagefter, men ellers er den god nok. Carbonara er hele familiens livret og her er en klassisk af slagsen med lidt mindre fedt. Måske bliver denne udgave af spaghetti carbonara din nye yndlingsret?
Ingredienser
125 g
Bacon i tynde skiver
|
|
---|---|
¼ liter
Madlavningsfløde eller piskefløde
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
|
2
Æg (ca. 1 dl)
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost eller parmesan
|
|
3 liter
Vand
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
400 g
Tørret spaghetti
|
Sådan gør du
Du kan også tilberede spaghetti carbonara med piskefløde. Hvis du ikke vil have den alt for fed, kan du bruge 1 dl piskefløde og 1½ dl kogevand fra pastaen.
I Danmark har mange af os vænnet os til at der fløde i en spaghetti carbonara. Men det er der faktisk ikke i den originale version. Vil du prøve at lave Spaghetti carbonara, der er helt tæt på på originalen, finder du en opskrift her
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11228 kJ / 2684 kcal
Næringsindhold pr. 100g
727 kJ / 174 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 18,9 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 47,6 % | 20,4 g |
Fedt: | 33,5 % | 6,6 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.