Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

45 min
Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

Er du vild med hyldeblomst skal du prøve disse pandekager. De er fyldt med smag af hyldeblomst og dejlig sommer.

Ingredienser

125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
2 spsk Sukker
1 Vaniljestang - kornene herfra
½ tsk Fint salt
1 tsk Bagepulver
¼ tsk Stødt kardemomme
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 dl Mælk
2 Æg
15 g Smør - smeltet

Stegte hyldeblomstskærme

20 Hyldeblomstskærme
50 g Smør

Tilbehør

1 spsk Flormelis
¼ liter Piskefløde - pisket til let flødeskum

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, vaniljekorn, salt, bagepulver, kardemomme og citronskal. Tilsæt mælk under omrøring. Tilsæt derefter æg og smør.

Stegte hyldeblomstskærme

  • Ryst hyldeblomstskærmene fri for eventuel skidt og smådyr. Klip hver skærm i mindre dele med ca. 2 stængler i hver. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hold fast i blomsterstænglen og dyp enkeltvis hver skærm i pandekagedejen og steg dem ved jævn varme i 2-3 min. på hver side til de er gyldenbrune. Drys med flormelis og server straks med flødeskum.

Tip

  • Lav pandekager af eventuel overskydende dej.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9190 kJ / 2196 kcal

Næringsindhold pr. 100g

926 kJ / 221 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 8 % 4,4 g
Kulhydrat: 28,1 % 15,3 g
Fedt: 63,9 % 16 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/smorstegte-hyldeblomstskarme-i-pandekagedej/