Smørrebrødstapas med to gange æg

45 min
Arbejdstid: 25 min
Smørrebrødstapas med to gange æg

Smørrebrød behøver ikke per definition at være klassisk dansk. Smørrebrød kan sagtens være nyt og moderne. Det er ikke udelukkende tunge stykker højtbelagte, det kan sagtens være friske små hapsere. Vi har nytænkt smørrebrødet og udviklet små smørrebrødstapas, du kan nyde sammen eller hver for sig. Her får du udgaven med to slags æg. Søg på smørrebrødstapas for at finde mere inspiration.

Ingredienser

Smørrebrødstapas

1 Lille rødløg
1 dl Persille
2 Kapers
1 dl Creme fraiche 38%
Friskkværnet peber
2 liter Vand
2 spsk Eddike
4 Æg
4 Rugbrød evt. udstukket i runde stykker
50 g Stenbiderrogn

Pynt

Krydderurter fx kørvel eller tallerkensmæker

Sådan gør du

Smørrebrødstapas

  • Hak rødløg, persille og kapers fint og vend det sammen med creme fraiche og peber. Smag til.
  • Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Pocheret æg

  • Bring imens vand og eddike i kog i en gryde.
  • Slå æggene ud i en underkop.
  • Når vandet koger, pisker du med et piskeris - så der dannes en hvirvel.
  • Fjern piskeriset og hæld forsigtigt æggene ned i hvirvlen.
  • Lad æggene koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.
  • Løft æggene op med en hulske og læg dem i iskoldt vand.
  • Lad de pocherede æg stå i det kolde vand, til de skal bruges.

Sådan anretter du smørrebrødstapas med to gange æg

  • Smør rugbrødet med creme fraicheblandingen, Læg de pocherede æg og stenbiderrogn på.
  • Pynt med krydderurter og server.

Du kan lave en "snyde" pochering ved at: Læg 4 stykker husholdningsfilm ned i 4 små glas, så filmen danner en skål nede i glassene. Smør husholdningsfilmen med lidt olie. Slå et æg ud i hvert glas, saml filmen omkring æggene og luk æggepakkerne godt til ved at sno husholdningsfilmen rundt. Læg æggene i køleskabet til du skal pochere. Bring rigeligt vand i kog i en gryde. Kog æggepakkerne i ca. 4 min. Tag pakkerne op af vandet, lad dem dryppe af og fjern filmen efter ca. 1 min.

Du kan erstatte frisk stenbiderrogn med lakse-eller ørredrogn fra glas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5375 kJ / 1285 kcal

Næringsindhold pr. 100g

197 kJ / 47 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 15,4 % 1,8 g
Kulhydrat: 39,5 % 4,6 g
Fedt: 45,1 % 2,4 g
Relateret video Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrodstapas-med-to-gange-ag/