Smørrebrødstapas med to gange æg
Smørrebrød behøver ikke per definition at være klassisk dansk. Smørrebrød kan sagtens være nyt og moderne. Det er ikke udelukkende tunge stykker højtbelagte, det kan sagtens være friske små hapsere. Vi har nytænkt smørrebrødet og udviklet små smørrebrødstapas, du kan nyde sammen eller hver for sig. Her får du udgaven med to slags æg. Søg på smørrebrødstapas for at finde mere inspiration.
Ingredienser
Smørrebrødstapas
1
Lille rødløg
|
|
---|---|
1 dl
Persille
|
|
2
Kapers
|
|
1 dl
Creme fraiche 38%
|
|
Friskkværnet peber
|
2 liter
Vand
|
|
---|---|
2 spsk
Eddike
|
|
4
Æg
|
4
Rugbrød evt. udstukket i runde stykker
|
|
---|---|
50 g
Stenbiderrogn
|
Pynt
Krydderurter fx kørvel eller tallerkensmæker
|
---|
Sådan gør du
Smørrebrødstapas
Pocheret æg
Sådan anretter du smørrebrødstapas med to gange æg
Du kan lave en "snyde" pochering ved at: Læg 4 stykker husholdningsfilm ned i 4 små glas, så filmen danner en skål nede i glassene. Smør husholdningsfilmen med lidt olie. Slå et æg ud i hvert glas, saml filmen omkring æggene og luk æggepakkerne godt til ved at sno husholdningsfilmen rundt. Læg æggene i køleskabet til du skal pochere. Bring rigeligt vand i kog i en gryde. Kog æggepakkerne i ca. 4 min. Tag pakkerne op af vandet, lad dem dryppe af og fjern filmen efter ca. 1 min.
Du kan erstatte frisk stenbiderrogn med lakse-eller ørredrogn fra glas.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5375 kJ / 1285 kcal
Næringsindhold pr. 100g
197 kJ / 47 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 15,4 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 39,5 % | 4,6 g |
Fedt: | 45,1 % | 2,4 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.