Smashed rosenkål

Smashed rosenkål

20 min
Skeptisk overfor rosenkål? - så prøv disse lækre knuste rosenkål med ost og krydderier. Så kan du få alle - selv dine børn - til at spise rosenkål. Server dem præsic som de er, evt. med en god cremefraichedressing til. Smashed rosenkål er også skønne som det grønne tilbehør til din aftensmad - og oplagte at lave i en airfryer.
https://www.arla.dk/opskrifter/smashed-rosenkal/

Sådan gør du

Bagetid:

ca. 10 min. ved 225° - varmluftsovn

  • Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade.
  • Kog rosenkålene i saltet vand i ca. 6 min. De skal være helt møre ellers kan du ikke knuse dem.
  • Hæld vandet fra rosenkålene og vend dem med smør og krydderier.
  • Fordel dem på en plade med bagepapir og smash dem med fx bunden af et glas.
  • Drys ost på og bag de knuste rosenkål til de er gyldne og sprøde. Drys med flagesalt inden servering.

Du kan lave smashed rosenkål i airfryer - de skal have ca. 8 min. ved 200°.

Energiindhold for hele retten:

2298 kJ / 549 kcal

Næringsindhold pr. 100g

470 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 20,5 % 5,7 g
Kulhydrat: 19 % 5,3 g
Fedt: 60,5 % 7,7 g
Mere inspiration

Vild med at knuse og smashe? - prøv med kartofler....

Knuste kartofler
1 time
Knuste kartofler
(11)

Ingredienser

400 g Rosenkål
25 g Smør eller olie
2 tsk Hvidløgspulver
2 tsk Paprika, evt. røget eller stærk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
Flagesalt