Små vandbakkelser med knækglasur
1 time
Fryseegnet
•
Små vandbakkelser med knækglasur er en opskrift som giver en rigtig lækker dessert, som er god til både fest og hverdag. Glæd dig til at sætte tænderne i dem.
Ingredienser
Vandbakkelser - 32 stk.
1 dl
Vand
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
5 spsk
Hvedemel
|
|
2
Æg evt. pasteuriserede (ca. 1 dl)
|
Knækglasur
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
1½ tsk
Ufarvet lagereddike
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
1 tsk
Sukker
|
|
1 spsk
Whiskylikør, fx drambu
|
Pynt
Citronmelisseblade
|
---|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 20 min. ved 200°.
Vandbakkelser
Knækglasur
Ved serveringen
Tip
Drikkevarer
Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8742 kJ / 2089 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1159 kJ / 277 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 4,3 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 34,6 % | 23,6 g |
Fedt: | 60 % | 18,8 g |
Alkohol: | 1,1 % |