Små vandbakkelser med knækglasur

Små vandbakkelser med knækglasur

1 time
Fryseegnet
Små vandbakkelser med knækglasur er en opskrift som giver en rigtig lækker dessert, som er god til både fest og hverdag. Glæd dig til at sætte tænderne i dem.
https://www.arla.dk/opskrifter/sma-vandbakkelser-med-knakglasur/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200°.

Vandbakkelser
  • Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på én gang og rør dejen sammen, til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af i en skål. Pisk æggene sammen og rør, lidt efter lidt, ¾ dl i dejen. Tilsæt evt. resten af æggene - dejen skal kunne formes til små toppe. Sæt 32 toppe (a ca. 1 tsk dej) på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist. Læg bagepapir under risten.
Knækglasur
  • Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme ca. 8 min. eller til blandingen er honninggul - rør af og til. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand - i glasur - og igen i koldt vand. Glasuren skal "knække". Dyp en ske i knækglasuren og træk hurtigt tynde striber hen over vandbakkelserne. Gem "glasurperlerne" der ligger på bagepapiret.
Ved serveringen
  • Bland fløde og sukker og pisk det til et let skum. Tilsæt likør og smag til. Flæk vandbakkelserne og fyld hver med ca. 2 tsk flødeskum. Anret 4 vandbakkelser på hver tallerken og pynt med "glasurperlerne". Server straks.
Tip
  • Vandbakkelserne kan i stedet pyntes med smeltet mørk chokolade.
Drikkevarer
  • Kølig muscat vin doux naturel fra Sydfrankrig.

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Energiindhold for hele retten:

8742 kJ / 2089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1159 kJ / 277 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 4,3 % 2,9 g
Kulhydrat: 34,6 % 23,6 g
Fedt: 60 % 18,8 g
Alkohol: 1,1 %

Ingredienser

Vandbakkelser - 32 stk.
1 dl Vand
50 g Smør
1 tsk Sukker
5 spsk Hvedemel
2 Æg evt. pasteuriserede (ca. 1 dl)
Knækglasur
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
½ dl Vand
1½ tsk Ufarvet lagereddike
¼ liter Piskefløde
1 tsk Sukker
1 spsk Whiskylikør, fx drambu
Pynt
Citronmelisseblade