Små ovnæggekager med porrer og bacon

45 min
Små ovnæggekager med porrer og bacon

Små søde portionsæggekager. Du kan også lave én stor æggekage.

Ingredienser

300 g Bacon i tern
2 Porrer i tynde ringe
8 Æg
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Revet cheddar- og maasdammerost

Tilbehør

200 g Blommetomater i halve

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200°.

Bacon og porrer

  • Kom baconternene i en kold pande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme.
  • Skru op til kraftig varme, tilsæt porrerne og steg i yderligere ca. 2 min. Lad fyldet dryppe af i en sigte.

Æggekager

  • Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber.
  • Fordel baconfyldet i 8 smurte ovnfaste portionsskåle (a ca. 1½ dl).
  • Hæld æggeblandingen over og drys med ost. Bag æggekagerne midt i ovnen, til de er gyldne.

Tip

  • Du kan lave en stor æggekage i et ovnfast fad (ca. 5 x 22 x 30 cm). Så er bagetiden ca. 20 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9446 kJ / 2258 kcal

Næringsindhold pr. 100g

666 kJ / 159 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 20,3 % 8 g
Kulhydrat: 4,6 % 1,8 g
Fedt: 75,1 % 13,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/sma-ovnaggekager-med-porrer-og-bacon-/