Små ice surprise

Små ice surprise

1 time 5 min
Fryseegnet
Ice surprice er en overraskende dessert, der byder på både vaniljeis og kransekage under den brændte marengs. Overraskelsen er stor, når der serveres brændt is. Denne dessert har i det hele taget meget wauw effekt at byde på - lige fra den bliver serveret og så efterhånden som gæsterne arbejder sig igennem den velsmagende desserts mange lag. Og så er ice surprice ikke engang så svær at lave.
https://www.arla.dk/opskrifter/sma-ice-surprise/

Sådan gør du

Bagetid - kransekagebunde:

Ca. 5 min. ved 250°.

Kransekagebunde
  • Riv marcipanen groft og ælt den sammen med sukker og æggehvide.
  • Rul marcipanen ud mellem to stykker film og tryk 8 runde bunde ud med fx et glas ( ca. 4 cm i diameter).
  • Læg bundene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad kransekagebundene køle af på en bagerist.
  • Lad vaniljeisen tø let (ca. ½ time i køleskabet) og fordel den i 8 silikonekupler a ca. 1 dl (ca. 5 cm i diameter).
  • Kom kransekagebundene ned i isen og glat den med fx en palet, så bund og is står lige højt i formen.
  • Stil silikonekuplerne tildækket i fryseren i mindst 4 timer - gerne til næste dag.
Appelsinsalat
  • Vend appelsinstykkerne sammen med appelsinlikør og lad dem trække i mindst 1 time.
Marengs
  • Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret. Pisk igen til et sejt skum.
Ved serveringen
  • Tag isen ud af fryseren og ud af formen. Fordel marengs omkring iskuglerne. Kom iskuglerne og appelsinsalaten på portionstallerkener, pynt med citronmelisse og mandler. Brænd de små iskugler med en gasbrænder, til de har en gylden overflade. Server straks.

Hvis du ikke har en gasbrænder, kan du grille isen øverst i ovnen i ca. 30 sek. ved ca. 275° - grill. Hvis du ikke har silikoneforme kan du lægge isen direkte på de bagte marcipanbunde.

Energiindhold for hele retten:

11779 kJ / 2815 kcal

Næringsindhold pr. 100g

803 kJ / 192 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 7,9 % 3,7 g
Kulhydrat: 57,4 % 27,1 g
Fedt: 34 % 7,4 g
Alkohol: 0,7 %

Ingredienser

Kransekagebunde - 8 stk.
150 g Marcipan
3 spsk Sukker
1 Æggehvide
1 liter Vaniljeflødeis
Appelsinsalat
3 Appelsiner i små stykker
1 spsk Appelsinlikør, fx grand marnier
Marengs
2 Æggehvider
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
Pynt
Citronmelisseblade
50 g Ristede, grofthakkede mandler