Skyrkoldskål med jordbær, ristet rugbrød og mynte

20 min
Skyrkoldskål med jordbær, ristet rugbrød og mynte

Opskriften til alle jer der elsker skyr, koldskål og friske jordbær.

Ingredienser

Rugbrødscroutoner

150 g Mørkt rugbrød i små tern
15 g Smør
2 spsk Akaciehonning
2½ dl Skyr med vanilje
½ liter Kærnemælk
1 spsk Friskpresset citronsaft
250 g Jordbær i kvarte
150 g Cantaloupemelon i små tern eller kugler
3 spsk Fintstrimlede mynteblade

Sådan gør du

Rugbrødscroutoner

  • Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i ca. 3 min. Tilsæt smør og honning og rist i yderligere ca. 2 min. til rugbrødscroutonerne er gyldne og sprøde. Lad rugbrødscroutonerne køle af på et stykke bagepapir på en bagerist.
  • Pisk skyr, kærnemælk og citronsaft sammen i en stor skål. Anret koldskålen i 4 skåle med jordbær, melon, mynte og rugbrød og server straks.

Få en pink udgave ved at udskifte melonen med jordbær og lav en puré. Blend 150 g jordbær med 1 spsk akaciehonning fra toppingen. Vend jordbærpureen i koldskålen og server den med friske jordbær, mynte og rugbrødscroutoner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4233 kJ / 1012 kcal

Næringsindhold pr. 100g

307 kJ / 73 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 21 % 3,8 g
Kulhydrat: 63,4 % 11,4 g
Fedt: 15,6 % 1,3 g
Relateret video Skyrkoldskål med jordbær, ristet rugbrøg og mynte

Opskriften til alle jer der elsker skyr, koldskål og friske jordbær.

https://www.arla.dk/opskrifter/skyrkoldskal-med-jordbar-ristet-rugbrod-og-mynte/