Mornaysauce
15 min
•
&format=webp)
Mornaysauce med ost og muskatnød har en dejlig cremet konsistens og du kan nemt selv lave den. Brug mornaysauce i bl.a. lasagne, men også i en mousaka eller til gratinering i ovnen af grøntsager og fisk. Mornaysauce er en rigtig klassiker fra det franske køkken. Det er en mælkesauce (på fransk bechamelsauce) der bliver tilsat ost - og så hedder den mornaysauce.
Ingredienser
Mornaysauce
2 spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
4 dl
Mælk
|
|
50 g
Smør
|
|
150 g
Revet gul ost, fx revet cheddar- og maasdammerost
|
|
¾ tsk
Fintrevet muskatnød
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Mornaysauce
Vi lader saucen koge 5 min. efter melet er kommet i. Det betyder at melet er ordentligt forklistret og at melsmagen forsvinder, så saucen får den rette konsistens uden at smage af mel.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4896 kJ / 1170 kcal
Næringsindhold pr. 100g
785 kJ / 188 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 18,5 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 12,6 % | 5,8 g |
Fedt: | 68,9 % | 14,6 g |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
