Skinke med rygeostsalat

30 min
Skinke med rygeostsalat

Med denne lækre opskrift på smørebrødssnitter med skinke med rygeostsalat. Glæd dig til at sætte tænderne i denne danske klassiker.

Ingredienser

Rygeostsalat

75 g Rygeost
1 spsk Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
5 Rensede radiser
50 g Agurk
1 Skrællet gulerod
2 spsk Klippet purløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 skiver Pumpernikkel - runde
½ liter Salat, fx frillice i mindre stykker
8 skiver Kogt, røget skinke

Pynt

Friskkværnet peber
Klippet purløg

Sådan gør du

Rygeostsalat

  • Rør rygeosten med kvark. Skær radiser, agurk og gulerod i små tern og vend dem i rygeostcremen sammen med purløg. Tilsæt salt og peber og smag til.
  • Lav 8 runde skiver ud af pumpernikkelskiverne (ca. 6 cm i diameter).

Ved serveringen

  • Læg pumpernikkelskiverne på et fad, læg salat og et stykke skinke på hver. Fordel rygeostsalaten på skinken. Pynt med friskkværnet peber og purløg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2548 kJ / 609 kcal

Næringsindhold pr. 100g

397 kJ / 95 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 28,8 % 6,7 g
Kulhydrat: 25,7 % 6 g
Fedt: 45,5 % 4,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/skinke-med-rygeostsalat/