Savarin - fyldt, fransk dessertkage

Savarin - fyldt, fransk dessertkage

6 timer
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Skal du have dessert i aften? Så skal opskriften på savarin - fyldt, fransk dessertkage prøves. Denne lækre kage med inspiration fra Frankrig har en fyldig smag af bl.a. vanilje og sukkerlage med rom.
https://www.arla.dk/opskrifter/savarin---fyldt-fransk-dessertkage/

Sådan gør du

  • Kom mælk og vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, vaniljekorn og æg.
  • Kom mel i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Fordel smørret på dejen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Slå dejen godt igennem til smørret er fordelt.
  • Kom dejen i en smurt randform (ca. 1½ liter).
  • Lad kagen efterhæve tildækket i ca. 45 min. og bag den midt i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad kagen blive i formen.
Sukkerlage med rom
  • Bring vand og sukker i kog i en gryde.
  • Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring, til der er ca. 3½ dl.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt rom.
  • Prik kagen tæt med fx en kødnål og hæld den varme sukkerlage over.
  • Vend, efter ca. 10 min., kagen over på et fad. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 3 timer.
Frugt
  • Drys appelsinskiverne med sukker og lad dem trække tildækket i ca. ½ time.
  • Læg ved serveringen appelsinskiverne midt i kagen og pynt med granatæblekerner.

Du kan bage kagen dagen før og stille den tildækket i køleskabet. Hæld den varme sukkerlage over kagen ca. 3 timer før serveringen. Du kan erstatte rom med orangelikør i sukkerlagen. I stedet for appelsinskiver og granatæblekerner kan du servere jordbær og blåbær til.

Kagen kan fryses uden sukkerlage.

Energiindhold for hele retten:

18472 kJ / 4415 kcal

Næringsindhold pr. 100g

834 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4 % 2 g
Kulhydrat: 58,8 % 28,8 g
Fedt: 29,4 % 6,6 g
Alkohol: 7,8 %
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

½ dl Mælk
½ dl Vand
10 g Gær
4 spsk Sukker
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 Æg
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
50 g Smør i mindre stykker
Sukkerlage med rom
2 dl Vand
350 g Sukker (ca. 4 dl)
1½ dl Rom eller orangelikør
Frugt
4 Appelsiner i halve skiver (ca. 600 g)
1 spsk Sukker
2 dl Kerner fra granatæble fra 1 stort granatæble
Tilbehør
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum - eller ¼ liter creme fraiche 18%