Sandwich med kyllingebøffer og gulerodssalsa

Sandwich med kyllingebøffer og gulerodssalsa

30 min
En herlig sandwich...eller måske snarere en burger, fuld af smag. Serveret med en fyldig salsa, som både kan spises til og i sandwichen.
https://www.arla.dk/opskrifter/sandwich-med-kyllingeboffer-og-gulerodssalsa/

Sådan gør du

Gulerodssalsa
  • Vend den krydrede tomatsalsa sammen med gulerødder, æbler, syltede agurker og kapers. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Bland det hakkede kød rigtig godt med fedtstof og salt. Form kødet til 4 flade bøffer (ca. 10 cm i diameter). Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill kyllingebøfferne i ca. 10 min. - vend dem af og til.
  • Lun bollerne på en brødrister. Flæk dem og smør overne med fedtstof. Læg bollerne sammen om salatblade, halvdelen af gulerodssalsaen, grillstegte kyllingebøffer og syltede agurker. Server resten af gulerodssalsaen i små skåle (en til hver) ved siden af, så man kan supplere mens man spiser.
Energiindhold for hele retten:

9256 kJ / 2212 kcal

Næringsindhold pr. 100g

494 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 24,2 % 7 g
Kulhydrat: 50,6 % 14,7 g
Fedt: 25,2 % 3,4 g

Ingredienser

Gulerodssalsa
1½ dl Medium tomatsalsa
4 Groftrevne gulerødder (ca. 300 g)
2 Groftrevne æbler (ca. 200 g)
100 g Finthakkede syltede agurker
4 spsk Små kapers
400 g Hakket kyllingekød
25 g Hvidløgssmør
½ tsk Groft salt
4 Store sandwichboller (ca. 400 g)
25 g Hvidløgssmør
8 Rensede blade af romainesalat (ca. 100 g)
100 g Syltede agurker i lange skiver