Saltimbocca inside-out med bagte rodfrugter

Saltimbocca inside-out med bagte rodfrugter

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Middelhavsret til det nordiske køkken, sydens saft og kraft med nordens smagfulde råvarer. Saltimbocca er en lækker og god aftensmad.
https://www.arla.dk/opskrifter/saltimbocca-inside-out-med-bagte-rodfrugter/

Sådan gør du

Saltimbocca inside-out
  • Bank kalvekødet fladt med en kødhammer ca. 12 x 16 cm og 3 mm tykke.
  • Drys kødet med paprika, limeskal, hvidløg og peber.
  • Placer kødet oven på skinken, og salviebladene oven på kødet. Rul det sammen til en rolade med skinken yderst.
Bagte rodfrugter og champignon
  • Kom forårsløg, kartofler, beder, champignon og rødløg i et ovnfast fad (ca. 27 x 27 cm).
  • Kom madlavningsfløde, ost, hvidløg og salt i en blender og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til saucen er jævn.
  • Vend sauce, basilikum og hyldeblomsteddike i fadet med grøntsagerne og vend det godt sammen.
  • Bag grøntsagerne midt i ovnen ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Skru ovnen op til 200° efter ca. 45 min. Fordel saltimbocca på grøntsagerne og bag retten færdig ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Energiindhold for hele retten:

8808 kJ / 2105 kcal

Næringsindhold pr. 100g

390 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 33,1 % 7,6 g
Kulhydrat: 47,2 % 10,8 g
Fedt: 19,7 % 2,1 g

Ingredienser

Saltimbocca inside-out
4 Kalveschnitzler (ca. 400 g)
1 tsk Mild paprika
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 Lille finthakket fed hvidløg
Friskkværnet peber
8 skiver Serrano skinke (ca. 100 g)
12 Salvieblade
Bagte rodfrugter og champignon
1½ bundt Forårsløg i 1 cm stykker (ca. 150 g)
6 Kartofler i både (ca. 500 g)
4 Gule beder i både (ca. 250 g)
200 g Champignoner i kvarte
1 Rødløg i både (ca. 100 g)
1 dl Madlavningsfløde
50 g Revet tex mex ost
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 tsk Groft salt
½ dl Finthakkede basilikumblade
½ spsk Hyldeblomsteddike
Friskkværnet peber
Tilbehør
200 g Groft flute