Saltet mørbrad med rødbedesalat

Saltet mørbrad med rødbedesalat

2 timer 45 min
Arbejdstid: 55 min
Saltning er ikke længere en særlig udbredt tilberedningsmetode, men prøv det - det er lækkert!
https://www.arla.dk/opskrifter/saltet-morbrad-med-rodbedesalat/

Sådan gør du

Saltning
  • Afpuds mørbradene for sener og hinder.
  • Bland salt og sukker. Fordel blandingen på kødet - mindst på de tynde steder. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 3 timer.
Sennepsdressing
  • Vend kvark sammen med de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Rødbedesalat
  • Skyl imens rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 35 min. eller til de er møre.
  • Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand.
  • Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen.
  • Skær rødbederne i tykke stave og læg dem lagvis med rødløg og kapers i en skål.
  • Kom kødet i en gryde og tilsæt koldt vand. Bring vandet i kog og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Fjern skummet med en ske og mål derefter kødets centrumstemperatur med et stegetermometer. Den skal være ca. 60°. Tag gryden af varmen og lad kødet hvile i vandet - stadig under låg - i ca. 10 min.
  • Rør evt. sennepsdressingen op med lidt vand hvis den er for tyk. Smag dressingen til og server den sammen med rødbedesalat, mørbrad i skiver og de stegte kartofler.

I stedet for kvark kan man bruge Arla Karolines Køkken® cremefraiche 18%.

Energiindhold for hele retten:

8716 kJ / 2083 kcal

Næringsindhold pr. 100g

213 kJ / 51 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 30,5 % 3,8 g
Kulhydrat: 51,2 % 6,4 g
Fedt: 18,3 % 1,1 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Saltning
2 Svinemørbrader (ca. 450 g)
2 spsk Groft salt
2 tsk Sukker
Sennepsdressing
300 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
3 spsk Dijonnaise
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Rødbedesalat
5 Små hele rødbeder (ca. 650 g)
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
50 g Kapersbær - i hele og halve
1 liter Vand
Pynt
Kapersbær
Tilbehør
1 kg Kartofler - skrællede og stegt i ovnen