Salat med ramsløgsgremolata
30 min
•

Ramsløg - "skovens hvidløg" - har sin korte sæson fra marts til lidt ind i maj. Resten af året kan ramsløg i denne opskrift erstattes med hakket purløg eller persille, evt. med lidt finthakket hvidløg.
Ingredienser
1¼ kg
Kartofler i tykke både (ca. kg)
|
|
---|---|
2 liter
Vand
|
|
½ spsk
Koldpresset rapsolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Ramsløgsgremolata
200 g
Salatost i tern - afdryppet (ca. g)
|
|
---|---|
1½ dl
Finthakkede friske blade af ramsløg
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
2 dåser
Røgede muslinger (ca. 200 g)
|
|
---|---|
1
Agurk i stave
|
|
100 g
Radiser i kvarte
|
|
2
Finthakkede rødløg
|
|
½ spsk
Koldpresset rapsolie
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
Friske blade af ramsløg
|
---|
Sådan gør du
Stegetid:
Ca. 15 min. ved 250°.
Ramsløgsgremolata
Tip
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5863 kJ / 1401 kcal
Næringsindhold pr. 100g
135 kJ / 32 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 18,1 % | 1,4 g |
Kulhydrat: | 67,7 % | 5,4 g |
Fedt: | 14,2 % | 0,5 g |
