Salat med ramsløgsgremolata

30 min
Salat med ramsløgsgremolata

Ramsløg - "skovens hvidløg" - har sin korte sæson fra marts til lidt ind i maj. Resten af året kan ramsløg i denne opskrift erstattes med hakket purløg eller persille, evt. med lidt finthakket hvidløg.

Ingredienser

1¼ kg Kartofler i tykke både (ca. kg)
2 liter Vand
½ spsk Koldpresset rapsolie
1½ tsk Groft salt

Ramsløgsgremolata

200 g Salatost i tern - afdryppet (ca. g)
1½ dl Finthakkede friske blade af ramsløg
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 dåser Røgede muslinger (ca. 200 g)
1 Agurk i stave
100 g Radiser i kvarte
2 Finthakkede rødløg
½ spsk Koldpresset rapsolie
1 spsk Friskpresset citronsaft

Pynt

Friske blade af ramsløg

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 15 min. ved 250°.

  • Kom kartoffelbådene i en gryde med kogende vand. Bring vandet i kog og kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og bland kartoflerne med olie og salt. Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir og steg dem midt i ovnen.

Ramsløgsgremolata

  • Mos osten og bland den med ramsløg og citronskal.
  • Hæld lagen fra muslingerne og chek dem for eventuelle skaller o.l. Anret de lune kartofler sammen med agurk, radiser, rødløg og muslinger. Dryp olie og citronsaft over salaten og pynt med ramsløgsblade. Server med gremolataen.

Tip

  • I stedet for røgede muslinger kan du bruge tun fra dåse eller frisk, røget tun.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5863 kJ / 1401 kcal

Næringsindhold pr. 100g

135 kJ / 32 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 18,1 % 1,4 g
Kulhydrat: 67,7 % 5,4 g
Fedt: 14,2 % 0,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/salat-med-ramslogsgremolata/