Rødvinsbraiserede kalvehaler og mos med rødder

Rødvinsbraiserede kalvehaler og mos med rødder

3 timer
Kalvehaler er ikke hverdagskost og lyder måske lidt gammeldags - men prøv dem du bliver overrasket.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodvinsbraiserede-kalvehaler-og-mos-med-rodder/

Sådan gør du

Rødvinsbrasierede kalvehaler
  • Rens kalvehalerne for hinder og sener, og drys dem med salt.
  • Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde.
  • Brun halvdelen af kalvehalerne på alle sider i ca. 5 min. Gentag med resten af fedstoffet og kalvehalerne.
  • Tilsæt løg, hvidløg, tomater, rosmarinkviste, friskkværnet peber og rødvin.
  • Steg det ved svag varme og under låg i ca. 1½ time og skum overfladen.
  • Lad det simre videre i ca. 1 time, eller til kødet er mørt.
  • Tag kalvehalerne op af gryden, og kog saucen ind ved kraftig varme og uden låg 8-10 min. eller til ca. halv mængde.
  • Kom halerne tilbage i gryden, og varm det igennem.
Mos med rødder
  • Bring vand, kartofler og pastinakker i kog i en stor gryde.
  • Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre.
  • Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre.
  • Mos kartofler og pastinak groft med fx en kartoffelstøder.
  • Tilsæt mælk, persille, salt og peber.
  • Smag til.
Ved serveringen
  • Anret kalvehalerne med sauce på mosen.
  • Drys med persille.

I stedet for pastinak kan du bruge persillerødder, gulerødder eller knoldselleri.

Energiindhold for hele retten:

15931 kJ / 3808 kcal

Næringsindhold pr. 100g

349 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 35,2 % 7,2 g
Kulhydrat: 19,4 % 4 g
Fedt: 45,4 % 4,3 g

Ingredienser

Rødvinsbraiserede kalvehaler
1½ kg Kalvehaler i mindre stykker
½ spsk Groft salt
25 g Smør
3 Løg i både
2 Små knuste fed hvidløg
1 dåse Hakkede tomater
3 Rosmarinkviste
Friskkværnet peber
½ liter Rødvin, fx merlot
Mos med rødder
1 liter Vand
500 g Kartofler i mindre stykker
500 g Pastinakker i mindre stykker
1 dl Mælk
½ dl Hakket persille
½ spsk Groft salt
Friskkværnet peber