Rodfrugtfritter, kylling og mayo

Rodfrugtfritter, kylling og mayo

45 min
En lidt sundere version af kylling med pommes frites og en rigtig hyggemiddag, for det hele dyppes i mayo'en og kan spises med fingrene.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodfrugtfritter-kylling-og-mayo/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

  • Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og de øvrige rodfrugter på en anden. Fordel olien på grøntsagerne og bag kartoflerne øverst og de andre rodfrugter nederst i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Vend rundt 2-3 gange under bagningen. Drys med salt lige inden servering.
Mayo
  • Vend alle ingredienserne sammen og stil mayoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Tør kyllingeinderfileterne i køkkenrulle og del dem på langs. Lad olien blive varm i en pande. Steg kyllingestykkerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys med salt og peber.
Energiindhold for hele retten:

7862 kJ / 1879 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 27,4 % 6,1 g
Kulhydrat: 44,5 % 10 g
Fedt: 28,1 % 2,9 g

Ingredienser

800 g Melede kartofler i tynde stave
4 Gulerødder i stave (ca. 200 g)
4 Pastinakker i stave (ca. 200 g)
2 Rødbeder i stave (ca. 200 g)
2 spsk Rapsolie
1½ tsk Groft salt
Mayo
2½ dl Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 Æggeblommer
2 spsk Sød fransk sennep
¼ tsk Groft salt
300 g Kyllingeinderfileter
1 spsk Rapsolie
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber