Rødbedekage med limefrosting

Rødbedekage med limefrosting

2 timer 10 min
Arbejdstid: 40 min
Smuk rødbedekage dekoreret med kærlighed. Vejen til hjertet går gennem maven. Også her - bag en dejlig svampet rødbedekage og pynt med en frisk limefrosting, der giver et fint modspil både i farve og smag. Kage med rødebede er slet ikke tosset - prøv bare og nyd synet og smagen.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedekage-med-limefrosting/

Sådan gør du

Rødbedekage
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk imellem hvert.
  • Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt. Vend det forsigtigt i æggeblandingen skiftevis med en blanding af rødbede, rødbedesaft og æblecidereddike.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter).
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad kagen køle af på en bagerist.
  • Flæk forsigtigt den afkølede kage i 2 bunde.
Limefrosting
  • Rør, med et piskeris, flødeost, flormelis, limeskal og -saft sammen.
  • Pisk fløden til et fast skum og vend det i flødeostblandingen.
  • Læg en bund på et serveringsfad. Fordel ⅓ af frostingen på bunden. Dæk med den anden bund.
  • Fordel resten af frostingen på hele kagen. Start med toppen og glat derefter siderne, til du opnår en ensartet overflade.
  • Dyp evt. paletkniven i varmt vand og tør den af, så er det lettere at få frostingen helt glat.
  • Tegn et stort og et lille hjerte på to stykker papir og klip hjerterne ud.
  • Brug skabelonerne med de "tomme" hjerter til at drysse hjerter af blåbærstøv på kagen.

Du kan skifte de revne rødbeder ud med rødbedepulp fra en juicepresser. Pulpen er det restprodukt du får, når du presser juice.

Energiindhold for hele retten:

24814 kJ / 5931 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1265 kJ / 302 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,7 % 3,5 g
Kulhydrat: 46,9 % 34,9 g
Fedt: 48,4 % 16,6 g

Ingredienser

Rødbedekage
200 g Blødt smør
275 g Brun farin (ca. 4½ dl)
3 Æg
350 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1½ spsk Vaniljesukker
1½ tsk Bagepulver
¼ tsk Groft salt
100 g Fintrevede rødbeder
2½ dl Rødbedesaft
2 tsk Æblecidereddike
Limefrosting
200 g Flødeost
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
3 spsk Friskpresset limesaft
¼ liter Piskefløde
Pynt
Blåbærstøv