Rødbededumplings

Rødbededumplings

1 time 30 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Disse farvestrålende rødbededumplings, som minder lidt om ravioli, kan bruges som en let og saftig forret. Denne opskrift på rødbededumplings har fyld af kål og søde kartofler, som giver et lækkert bid og harmonerer med den fine rødbedesmag.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbededumplings/

Sådan gør du

Fyld
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Tilsæt søde kartofler og steg ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til.
  • Tilsæt rødkål, hvidløg, salt og peber og steg ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. eller til kålen er mør. Kom blandingen i en skål og vend persille og soltørrede tomater i.
Dej
  • Kom rødbeder, smør, vand, æg, salt og 175 g af melet i en foodprocessor. Kør det ved hurtigste hastighed i ca. 2 min., til det bliver til en jævn blanding.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med de sidste 50 g mel. Rul dejen tyndt ud.
  • Tryk 16 dejcirkler ud med en kolonneform (ca. 10 cm i diameter). Fordel 1 spsk fyld på hver dejcirkel.
  • Fugt halvdelen af dejcirklen og fold resten af dejen over - så det bliver en halvmåne. Klem kanten af dejen sammen med 2 fingre.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog de små dumplings af 3 omgange i ca. 2 min. - rør af og til. Tag dem op og hold dem varme i et fad.
Gremolata
  • Mos osten med en gaffel og bland den med persille og citronskal.
  • Stil gremolataen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Drys dine rødbededumplings med gremolata og pynt med olie, valnødder og persille.

Du kan også bage de 16 dumplings, ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Energiindhold for hele retten:

6411 kJ / 1532 kcal

Næringsindhold pr. 100g

232 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 12,2 % 1,7 g
Kulhydrat: 54,1 % 7,4 g
Fedt: 33,7 % 2,1 g

Ingredienser

Fyld
1 spsk Rapsolie
150 g Skrællede søde kartofler i små tern
75 g Finthakket rødkål
4 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ spsk Finthakket bredbladet persille
2 spsk Finthakkede soltørrede tomater
Dej
75 g Skrællede rødbeder i store tern
15 g Smør - smeltet
1½ spsk Vand
1 Æg
½ tsk Groft salt
225 g Hvedemel (ca. 4 dl)
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
Gremolata
100 g Salatost i tern
1 spsk Finthakket bredbladet persille
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Pynt
Olivenolie
Grofthakkede valnøddekerner
Bredbladet persille