Har du kogt for meget risengrød, kan du fryse den ned - så har du til en hurtig gang risalamande eller klatkager en anden dag. I stedet for sødmælk kan du anvende fx letmælk. Du kan servere kold hvidtøl, ribs- eller solbærsaft til risengrøden.
Rester af risengrød kan bruges til klatkager - eller du kan bruge den i dej til brød og boller.
7763 kJ / 1855 kcal
490 kJ / 117 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 10,1 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 53,3 % | 15,4 g |
Fedt: | 36,6 % | 4,9 g |
Risengrød er en oplagt ret, især til de helt små hjælpere. Mindre børn kan opleve stor succes og stolthed ved at lave en ret, som hele familien kan spise, og risengrød er som skabt dertil. Britta og Felix viser hvordan, man koger den perfekte risengrød, og giver et lille tip til hvordan man kan se nissespor.
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2¼ dl)
|
|
1 liter
Sødmælk
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
4 spsk
Sukker
|
|
---|---|
2 tsk
Stødt kanel
|
50 g
Smør
|
---|