Risalamande islagkage

23 timer 59 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Risalamande islagkage

Risalamande islagkage - hvis du har lyst til en virkelig flot dessert, der minder om jul. Her skal du bruge en rest risalamande, så husk det, når du alligevel laver risalamande - eller køb en færdig. Risalamande islagkagen indeholder både marcipan, mandler, vanilje, hvid chokolade og kirsebærsauce - og den smager ligeså godt, som den ser ud. Hav risalamande islagkagen klar i fryseren - så er det nemt at servere dessert den dag, du har brug for det.

Ingredienser

Kiksebund

Æggehvide
100 g Sukker (ca. 1 1/4 dl)
50 g Finthakkede mandler
50 g Knuste saltkiks, fx TUC kiks

Juleis

½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer
5 spsk Sukker
1 Vaniljestang, kornene heraf
2 dl Risalamande, blendet
150 g Marcipan i små tern
75 g Grofthakket hvid chokolade
75 g Grofthakkede, ristede, smuttede mandler
200 g Kirsebærsauce, fx Amarena dessertkirsebærsauce

Sådan gør du

Kiksebund

  • Pisk æggehvider og sukker stift. Vend mandler og kiks i.
  • Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Fordel dejen i formen og bag den i ca. 15 min. ved 175° - varmluftsovn.
  • Lad bunden afkøle i formen. Fjern ringen og rengør den.

Juleis

  • Pisk imens fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  • Frys iscremen til den er let frossen - i fryseren eller i en ismaskine.
  • Hæld ⅔ af iscremen i en skål og bland den let med blendet risalamande, marcipan, chokolade, mandler (gem lidt til pynt) og ca. ½ dl kirsebærsauce.

Sådan samler du risalamande islagkagen

  • Løsn kiksebunden fra bagepapiret og sæt den tilbage i en springform foret med lagkageplast.
  • Hæld iscremeblandingen over bunden.
  • Hæld den sidste ⅓ af iscremen på og fordel et par spsk kirsebærsauce herpå og lav swirls i iscremen - brug fx enden af en teske.
  • Pynt med hakkede smuttede mandler, hele kirsebær fra kirsebærsaucen.
  • Stil isen tildækket i fryseren til næste dag. Server med resten af kirsebærsaucen ved siden af.

Har du ikke en rest risalamande kan du bruge færdigkøbt risalamande. Du kan evt. også pynte risalamande islagkagen med guldstøv.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21778 kJ / 5205 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1401 kJ / 335 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6,4 % 5,2 g
Kulhydrat: 33,3 % 27,4 g
Fedt: 60,3 % 22,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/risalamande-islagkage/