Risalamande islagkage
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Risalamande islagkage - hvis du har lyst til en virkelig flot dessert, der minder om jul. Her skal du bruge en rest risalamande, så husk det, når du alligevel laver risalamande - eller køb en færdig. Risalamande islagkagen indeholder både marcipan, mandler, vanilje, hvid chokolade og kirsebærsauce - og den smager ligeså godt, som den ser ud. Hav risalamande islagkagen klar i fryseren - så er det nemt at servere dessert den dag, du har brug for det.
Ingredienser
Kiksebund
1½
Æggehvide
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1 1/4 dl)
|
|
50 g
Finthakkede mandler
|
|
50 g
Knuste saltkiks, fx TUC kiks
|
Juleis
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
5 spsk
Sukker
|
|
1
Vaniljestang, kornene heraf
|
|
2 dl
Risalamande, blendet
|
|
150 g
Marcipan i små tern
|
|
75 g
Grofthakket hvid chokolade
|
|
75 g
Grofthakkede, ristede, smuttede mandler
|
|
200 g
Kirsebærsauce, fx Amarena dessertkirsebærsauce
|
Sådan gør du
Kiksebund
Juleis
Sådan samler du risalamande islagkagen
Har du ikke en rest risalamande kan du bruge færdigkøbt risalamande. Du kan evt. også pynte risalamande islagkagen med guldstøv.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21778 kJ / 5205 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1401 kJ / 335 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 6,4 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 33,3 % | 27,4 g |
Fedt: | 60,3 % | 22,8 g |