Risalamande cheesecake
&format=webp)
Risalamande forklædt som cheesecake - en nyfortolkning af julens dessertklassiker med ristede mandler og kirsebærgele på toppen. Med denne risalamande cheesecake forener du 2 klassikere i en herlig mundfuld, som både smager af risalamande og cheesecake. Den har det hele - det sprøde, det bløde, det hvide og det røde og smager bare af jul.

Ingredienser
Bund
100 g Smuttede mandler | |
---|---|
100 g Knuste digestive kiks | |
100 g Smeltet smør |
Lagkageplast (ca. 8 cm bred) |
---|
Risalamande fromage
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde | |
---|---|
3 spsk Sukker | |
400 g Kold risengrød | |
2½ dl Piskefløde | |
3 Blade husblas | |
200 g Flødeost |
Kirsebærgele
3 blade Husblas | |
---|---|
400 g Kirsebærsauce, fx amarena |
Pynt
Ristede, grofthakkede smuttede mandler |
---|
Sådan gør du
Bund
Risalamande fromage
Kirsebærgele
Du kan sagtens bruge andre kiks end digestive, erstat fx med vaniljekranse, brunkager eller halv pebernødder/halv digestive. Pebernødder har god julesmag, men er hårdere, derfor fungerer de bedst blandet med en blødere kiks.
Cheesecaken kan fryses uden gelé.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17612 kJ / 4209 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1103 kJ / 264 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 6,6 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 29,7 % | 19,3 g |
Fedt: | 63,7 % | 19 g |
Risalamande forklædt som cheesecake - en nyfortolkning af julens dessertklassiker med ristede mandler og kirsebærgele på toppen.