Ribssirup

Ribssirup

45 min
Arbejdstid: 15 min
Hjemmelavet ribssaft er en perfekt drik til sommerens varme dage og er en god måde at udnytte de saftige og syrlige ribs på. Med sin intense smag og smukke røde farve er ribssaft en favorit hos både børn og voksne. Bland den koncentrerede ribssaft med vand, danskvand - eller en mousserende tør vin - det både smager og ser godt ud. Frys gerne ribssaften i fx isterningsposer, så kan du gemme dem længe uden at skulle tænke på konservering.
https://www.arla.dk/opskrifter/ribssirup/

Sådan gør du

  • Kom ribs og vand i en gryde og kog ved svag varme, til bærrene brister.
  • Hæld ribsene i en sigte, og lad dem hænge til afdrypning.
  • Kog saften op med sukker, skum den og tilsæt evt. atamon.
  • Hæld saften i rengjorte flasker eller glas.

Hvis du ønsker at undgå konserveringsmiddel, så er det en god ide at fryse den nylavede saft ned i mindre portioner. Fx isterningeposer, bakker - eller andre små beholdere.

Drik ribssaften fortyndet med vand - eller danskvand. Prøv at blande den mousserende vin eller i cocktails - det smager skønt og giver en flot farve.

Energiindhold for hele retten:

4352 kJ / 1040 kcal

Næringsindhold pr. 100g

363 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 2 % 0,4 g
Kulhydrat: 92,2 % 19,7 g
Fedt: 5,8 % 0,6 g

Ingredienser

400 g Skyllede, modne ribs - gerne med stilke
6 dl Vand
200 g Sukker
Evt. atamon til at skylle flasker med