Ribssirup
Hjemmelavet ribssaft er en perfekt drik til sommerens varme dage og er en god måde at udnytte de saftige og syrlige ribs på. Med sin intense smag og smukke røde farve er ribssaft en favorit hos både børn og voksne. Bland den koncentrerede ribssaft med vand, danskvand - eller en mousserende tør vin - det både smager og ser godt ud. Frys gerne ribssaften i fx isterningsposer, så kan du gemme dem længe uden at skulle tænke på konservering.
Ingredienser
400 g
Skyllede, modne ribs - gerne med stilke
|
|
---|---|
6 dl
Vand
|
|
200 g
Sukker
|
|
Evt. atamon til at skylle flasker med
|
Sådan gør du
Hvis du ønsker at undgå konserveringsmiddel, så er det en god ide at fryse den nylavede saft ned i mindre portioner. Fx isterningeposer, bakker - eller andre små beholdere.
Drik ribssaften fortyndet med vand - eller danskvand. Prøv at blande den mousserende vin eller i cocktails - det smager skønt og giver en flot farve.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4352 kJ / 1040 kcal
Næringsindhold pr. 100g
363 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 2 % | 0,4 g |
Kulhydrat: | 92,2 % | 19,7 g |
Fedt: | 5,8 % | 0,6 g |