Ribsgele

Ribsgele

Den flotteste ribsgele. Findes der noget bedre end at finde lidt sommer frem, når ribssæsonen er ovre? Få opskriften på vores ribsgele når haverne bugner af smukke røde ribs. Ribsgele forbinder man nok mest med julemad, men det er genialt mange andre steder - i kager, på pålæg, når du smager saucer til eller ovenpå en ostemad.

Ingredienser

1 kg Ribs med stængler
2 dl Vand
1 kg Sukker pr. liter sigtet saft
Atamon

Sådan gør du

  • Sæt en lille tallerken eller skål i fryseren.
  • Hæld ribs (du behøver ikke ribbe dem) og vand i en gryde samme med vand. Kog det til mos.
  • Når det koger skal det simre ca. 15 min.
  • Brug et piskeris til at stampe bærrerne lidt undervejs.
  • Gør et viskestykke eller bomuldsklæde vådt og læg det ned i en si. Sigt saften gennem klædet.
  • Lad være med at hjælpe saften på vej.
  • Hæld saften i en ren gryde og tilsæt sukker. kog 15 - 20 min. uden låg efter 15 min. laver du en test med tallerkenen i fryseren: Tag tallerkenen ud og læg 2 spsk af saften på tallerkenen og køl den ned i fryseren. når den er blevet kold tjekker du om den er blevet stivere og ikke er flydende.
  • Hvuis den ikke er stivnet koger du 5 min. mere. skold små glas med tætsluttende låg og skyld dem i atamon. Hæld geleen på glas og vent med at lukke lågene til det er kølet helt ned.

Du kan tilsætte en smagsgiver i den sidste kogning. Det kunne være en kanelstang, lidt ingefær, stjerneanis.

Hvis din gele ikke stivner så er det sandsynligvis fordi bærrene er for modne. Ribs har et naturligt indhold af pektin og indholdet falder jo mere modne bærrene bliver.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19346 kJ / 4624 kcal

Næringsindhold pr. 100g

879 kJ / 210 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 1,1 % 0,6 g
Kulhydrat: 95,6 % 49,5 g
Fedt: 3,3 % 0,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ribsgele/