Ribsgele
•
Den flotteste ribsgele. Findes der noget bedre end at finde lidt sommer frem, når ribssæsonen er ovre? Få opskriften på vores ribsgele når haverne bugner af smukke røde ribs. Ribsgele forbinder man nok mest med julemad, men det er genialt mange andre steder - i kager, på pålæg, når du smager saucer til eller ovenpå en ostemad.
Ingredienser
1 kg
Ribs med stængler
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
|
1 kg
Sukker pr. liter sigtet saft
|
|
Atamon
|
Sådan gør du
Du kan tilsætte en smagsgiver i den sidste kogning. Det kunne være en kanelstang, lidt ingefær, stjerneanis.
Hvis din gele ikke stivner så er det sandsynligvis fordi bærrene er for modne. Ribs har et naturligt indhold af pektin og indholdet falder jo mere modne bærrene bliver.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19346 kJ / 4624 kcal
Næringsindhold pr. 100g
879 kJ / 210 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 1,1 % | 0,6 g |
Kulhydrat: | 95,6 % | 49,5 g |
Fedt: | 3,3 % | 0,8 g |