Ribeye steaks og mangosalsa
45 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Steaks på panden, kartofler i ovnen og din yndlingssauce i gryden. Server en dejlig ribeye steak med hjemmelavet mangosalsa, og varm en færdig whiskysauce - og vupti du har en lækker middag!
Ingredienser
Mangosalsa
1
Moden avocado (ca. 250 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1
Skrællet moden mangofrugt i små stykker (ca. 200 g)
|
|
250 g
Cherrytomater i kvarte
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Ribeye steaks
10 g
Smør
|
|
---|---|
4
Ribeye-steaks, marmoreret oksefilet (ca. 800 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
½ liter
Whiskysauce
|
---|
Pynt
Frisk basilikum
|
---|
Tilbehør
1 kg
Stegte kartoffelbåde
|
---|
Sådan gør du
Mangosalsa
Ribeye steaks
Ved serveringen
Mangosalsa, whiskysauce og kartoffelbåde er også glimrende tilbehør til kylling og svinekoteletter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15465 kJ / 3696 kcal
Næringsindhold pr. 100g
498 kJ / 119 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 21,8 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 35,2 % | 10,3 g |
Fedt: | 42,5 % | 5,7 g |
Alkohol: | 0,5 % |
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf
Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.