Klassisk rejecocktail

45 min
Klassisk rejecocktail

Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne - og denne opskrift blev hurtigt en landeplage. Rejecocktail er en klassisker i Danmark, og den består primært at salat, rejer og en god dressing. Hemmeligheden ligger i at få den rette smag i dressingen - og få anrettet rejecocktailen flot. Det er en nem, hurtig og enkel forret, som er en favorit hos mange til familiefesten.

Ingredienser

Thousand island dressing

1½ dl Creme fraiche
1½ tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
¼ tsk Fintrevet løg
2 spsk Tomatketchup
1 spsk HP sauce
1 dl Piskefløde
125 g Blade af hjertesalat
300 g Pillede, kogte rejer

Pynt

Blade af hjertesalat
Cocktailtomater i halve
både af 1 Citron (usprøjtet)
Dildkviste

Tilbehør

200 g Flutes

Sådan gør du

Thousand island dressing

  • Vend creme fraichen forsigtigt sammen med citronsaft, sukker, salt, løg, tomatketchup og HP sauce.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i dressingen. Smag til.
  • Skær hjertesalaten i strimler og bland dem i dressingen sammen med rejerne. Stil rejecocktailen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Fordel rejecocktailen i 8 portionsglas. Pynt med hjertesalat, tomater, citronbåde og dild og server med flutes.

Du kan erstatte hjertesalat med fintstrimlet grøn salat. Læg i stedet salaten i bunden af glassene og anret rejecocktailen ovenpå.

Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne, hvor opskriften kom på et løsblad fra Karolines Køkken. Da opskrifshæftet "Karolines Køkken" blev husstandsomdelt i 1980, var opskriften på rejecocktail med, og den blev et kæmpe hit i Danmark. Der var næppe en familiefest, hvor der ikke blev serveret rejecocktail.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8130 kJ / 1943 kcal

Næringsindhold pr. 100g

768 kJ / 183 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 18,4 % 8,3 g
Kulhydrat: 39,5 % 17,8 g
Fedt: 42,1 % 8,8 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rejecocktail-klassisk/