Ramsløgssalt

3 timer 10 min
Arbejdstid: 15 min
Ramsløgssalt

Ramsløgssalt er en blanding af salt og ramsløgblade, og her får du en opskrift på, hvordan du laver dit eget. Ramsløgssalt giver en aromatisk og let krydret smag til en bred vifte af retter, herunder kød, fisk, grøntsager og salater. Det kan også bruges som en erstatning for almindeligt salt og er en populær ingrediens i nordisk og skandinavisk madlavning. Ramsløgssalt er et skønt alternativ til almindeligt salt og pynter smukt på mad og bord.

Ingredienser

70 g Ramsløg
300 g Groft salt
Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

  • Skyl ramsløgsbladene og lad dem dryppe af.
  • Blend dem med salt til en ensartet masse - til det ligner pesto.
  • Fordel saltet på en plade med bagepapir og tør det i ovnen i ca. 2-3 timer ved 50° - traditionel ovn. Rør et par gange undervejs.
  • Lad saltet køle helt af og kom det i en lufttæt beholder.

Du kan lave dit eget kryddersalt af brændenælder, nye granskud og af andre krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12417 kJ / 2968 kcal

Næringsindhold pr. 100g

682 kJ / 163 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 12,4 % 5 g
Kulhydrat: 51,9 % 20,8 g
Fedt: 35,7 % 6,6 g
Relateret video

Ramsløgssalt er et skønt alternativ til almindeligt salt og pynter smukt på mad og bord.

https://www.arla.dk/opskrifter/ramslogssalt/