Rabarbertrifli
Rabarbertrifli - forårets forrygende dessert! Rabarbertrifli er en nem dessert, som smager himmelsk. Ordet trifli kommer fra det engelske ord trifle (bagatel) og henviser til enkeltheden i den skønne rabarberdessert. Dessert med rabarber er et must, når de smukke røde stængler melder deres ankomst i det tidlige forår - og denne rabarberdessert i glas er både nem og hurtig at lave - og så smager den bare så dejligt. Hjemmelavet rabarbertrifli er et hit til både eftermiddagskaffen og som dessert.
Ingredienser
Rabarberkompot
500 g
Rabarber i mindre stykker
|
|
---|---|
1 spsk
Vand
|
|
1 dl
Sukker (ca. 85 g)
|
Vaniljecreme
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
½
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
1 spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
¼ liter
Mælk
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Crumble
50 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Havregryn
|
|
50 g
Hakkede mandler
|
|
3 spsk
Sukker
|
Pynt
Skovsyre
|
---|
Sådan gør du
Rabarberkompot
Vaniljecreme
Crumble
Sådan samler du rabartriflien
Erstat cremen med flødeskum for en endnu nemmere dessert. Crumble kan også erstattes med 150 g knuste makroner.
Er det ikke sæson for rabarber, så kan du lave trifli med kompot/mos af anden frugt. Æbler er oplagt, men blandede bær - evt. fra frost - kan også bruges.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11425 kJ / 2731 kcal
Næringsindhold pr. 100g
809 kJ / 193 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 6,1 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 37,2 % | 17,7 g |
Fedt: | 56,7 % | 12,4 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.