Gem rabarberstykkerne, når du har siet saften fra. De kan blendes og bruges som rabarberkompot. Server rabarberkompotten til ost, grydestegt kylling eller brug den til rabarbertrifli.
Server med isterninger og pynt med tynde strimler af rabarber og/eller citronskiver. Du kan også bruge rabarbersaften ufortyndet i drinks.
Frys rabarbersaft i isterningbakker og kom dem i vand/danskvand, når det skal piftes lidt op. Lav "sodavandsis" - hæld saften i ispindeforme med pind - frys dem ca. 7 timer.
16400 kJ / 3920 kcal
373 kJ / 89 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 1,4 % | 0,3 g |
Kulhydrat: | 97,6 % | 21,4 g |
Fedt: | 1 % | 0,1 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
2 liter
Vand
|
|
---|---|
900 g
Sukker
|
|
1½ kg
Vinrabarber eller jordbærrabarber i mindre stykker
|