Rabarbermuffins med hvid chokolade og mandler

Rabarbermuffins med hvid chokolade og mandler

45 min
Fryseegnet
Uhmm de muffins er lækre - må vi få opskriften! Rabarberne gør muffinsene både saftige, søde og syrlige på den virkelig gode måde. Har du ikke rabarber, kan du fint bruge bær i stedet.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbermuffins-med-hvid-chokolade-og-mandler/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 175° - varmluft.

  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert. Bland rabarber og chokolade sammen og drys lidt mel over. Vend mandler, bagepulver og appelsinskal i resten af melet og tilsæt det til æggeblandingen sammen med rabarber og chokolade. Vend dejen godt sammen. Kom store papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller. Fyld formene ⅔ op og bag de 12 muffins midt i ovnen - til de er gyldne.

I stedet for mandler kan du bruge tilsvarende mængde revet marcipan. I stedet for rabarber kan du bruge bær, friske eller frosne. Appelsinskal kan erstattes af citronskal. Fx smager kombinationen blåbær og citronskal rigtig dejligt.

Energiindhold for hele retten:

22269 kJ / 5322 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1461 kJ / 349 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 6,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 40,3 % 34,6 g
Fedt: 53,6 % 21,2 g

Ingredienser

250 g Smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
4 Æg
300 g Rabarber i mindre stykker, friske eller frosne
100 g Grofthakket hvid chokolade
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
100 g Smuttede, hakkede mandler
1 spsk Bagepulver
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)