Rabarberkylling
Rabarberkylling - en lækker måde at bruge sæsonens smukke rabarber i det salte køkken. De lange røde stængler er mest brugt i det søde køkken, men rabarber og kylling er et lækkert match. Denne rabarberkylling kræver minimal forberedelse - og smager så fuglene synger... Rabarberne giver retten et godt syrligt modspil til flødesaucen. Server rabarberkyllingen - alt i et fad - med kartofler eller ris.
Ingredienser
Rabarberkylling
8
Kyllingeoverlår og underlår
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
1½ spsk
Flydende honning
|
|
2½ dl
Hønsebouillon
|
|
1 tsk
Sambal oelek
|
|
1½ dl
Fintklippet purløg ca. 2 bundter
|
|
300 g
Rabarber i ca. 5 cm stykker
|
Tilbehør
4 dl
Ris - koges
|
---|
Sådan gør du
Rabarberkylling
Du kan sagtens fryse rabarber. Skær dem i mundrette stykker og frys dem i en pose eller beholder. Du behøver ikke blanchere dem først - de kan fryses rå. Rabarber bliver dog bløde af at blive frosset, så efter frysning er de bedst til kompot, tærte eller marmelade.
Du kan også servere rabarberkyllingen med nye kartofler eller kogt perlebyg i stedet for ris.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19378 kJ / 4631 kcal
Næringsindhold pr. 100g
583 kJ / 139 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 29,4 % | 10,1 g |
Kulhydrat: | 25,3 % | 8,7 g |
Fedt: | 45,3 % | 7,1 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.