Quinoadeller
35 min
•

Lav dine egne lækre quinoadeller. De smager dejligt og det er ikke svært. Har du lyst til at skifte de traditionelle frikadeller af kød ud med plantedeller, som fx quinoadeller er det bare at gå i gang. Det er også alletiders måde at få brugt en rest kogt quinoa på. Quinoadellerne smager dejligt lune til aftensmad og er også fine kolde til madpakken, eller nem aftensmad dagen efter, hvor du fx kan komme dem i pitabrød eller i en burger.
Ingredienser
Quinoadeller
175 g
Kogt lys eller rød quinoa (af ca. 80 g rå quinoa)
|
|
---|---|
2
Groftrevne gulerødder (ca. 150 g)
|
|
1
Finthakkede løg (ca. 75 g)
|
|
2
Æg
|
|
100 g
Fuldkornsspeltmel
|
|
3 spsk
Hakkede friske krydderurter, fx basilikum
|
|
½ tsk
Karry
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Salatost i tern
|
|
2 tsk
Rapsolie - til stegning
|
Sådan gør du
Quinoadeller
Du kan også bruge havregryn i quinoafarsen, men så er du nødt til at blende havregrynene først, så de får konsistens som groft mel. Ellers hænger farsen ikke så godt sammen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4917 kJ / 1175 kcal
Næringsindhold pr. 100g
778 kJ / 186 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,3 g |
Protein: | 18,8 % | 8,6 g |
Kulhydrat: | 43,5 % | 19,9 g |
Fedt: | 37,7 % | 7,9 g |
