Proteinpandekager

Proteinpandekager

30 min
Arbejdstid: 30 min
Her får du opskriften på nemme og lækre proteinpandekager, som smager helt fantastisk. Små, tykke og super lækre. Denne opskrift på proteinpandekager indeholder blandt andet havregryn, æg og skyr - og så er de lynhurtige at lave. Et skønt alternativ til almindelige pandekager - og de kan serveres til både morgenmad, mellemmåltid og som dessert. Pak dem i madpakken sammen med frisk frugt - eller spis dem med skyr, friske bær og honning, når den står på pandekager til dessert.
https://www.arla.dk/opskrifter/proteinpandekager1/

Sådan gør du

  • Kom halvdelen af havregrynene, æg, skyr, bananer, bagepulver og salt i en blender.
  • Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. eller til blandingen er jævn.
  • Kom dejen i en skål og vend de sidste havregryn i.
  • Steg små pandekager (ca. ½ dl dej pr. pandekage) i lidt smør ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side - eller til de er gyldne.

Hvis du godt kan lide rustikke pandekager, så lad være med at blende dejen. Prøv også at bage mange bittesmå pandekager - det tager selvfølgelig længere tid, men de er både sjove at lave og at spise, fx med mælk.

Energiindhold for hele retten:

4263 kJ / 1019 kcal

Næringsindhold pr. 100g

599 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 22,2 % 7,8 g
Kulhydrat: 42,2 % 14,9 g
Fedt: 35,6 % 5,8 g

Ingredienser

75 g Grovvalsede havregryn
3 Æg
2 dl Skyr naturel
2 Bananer
1 tsk Bagepulver
½ tsk Groft salt
25 g Smør