Poussiner med varm frugtsalat

Poussiner med varm frugtsalat

1 time 10 min
Arbejdstid: 30 min
Poussiner med varm frugtsalat er en dejlig ret, som blev udviklet i 1992. En poussin er en lille kylling med stor smag. Frugt spiller ofte rigtig godt i den varme madlavning - og denne varme frugtsalat er virkelig god. Det ved vi godt i dag, men engang i 90'erne, var den varme frugtsalat grænseoverskridende. Kast dig roligt ud i poussiner med varm frugtsalat - det er stadig en spændende og lidt anderledes ret.
https://www.arla.dk/opskrifter/poussiner-med-varm-frugtsalat/

Sådan gør du

  • Skyl og rens poussinerne godt. Klip vingespidserne af.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde og brun poussinerne - først brystsiden og derefter de andre sider.
  • Læg fuglene med brystet nedad i gryden og tilsæt bouillon, rødvin, herbes de Provence og salt.
  • Lad poussinerne braisere ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Vend dem og braiser videre i ca. 15 min. – fuglene skal være gennemstegte.
  • Tag poussinerne op og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min.
  • Gem stegeskyen.
Sauce
  • Bring 3½ dl af stegeskyen i kog.
  • Tilsæt flødeost, bring saucen i kog under omrøring og kog den ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt evt. kulør og smag til. Si evt. saucen.
Varm frugtsalat
  • Kom champignonerne i en varm, tør pande og rist dem i ca. 5 min., til de er næsten tørre.
  • Tilsæt honning og lad den smelte.
  • Vend appelsinstykker og vindruer i, drys med salt og peber og smag til.

I stedet for poussiner, kan du bruge en stor kylling (1500-1800 g) som du deler i 8 stykker.

Energiindhold for hele retten:

17231 kJ / 4118 kcal

Næringsindhold pr. 100g

447 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 35,7 % 9,4 g
Kulhydrat: 28,9 % 7,6 g
Fedt: 35,4 % 4,3 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

4 Poussiner (a ca. 375 g) (ca. kg)
25 g Smør
2½ dl Hønsebouillon
1 dl Rødvin
½ tsk Herbes de Provence
½ tsk Groft salt
Sauce
150 g Flødeost
Evt. kulør
Varm frugtsalat
200 g Champignoner i kvarte
1½ spsk Honning
1 Appelsin i små stykker (ca. 200 g)
400 g Halve stenfri, blå og grønne vindruer
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1 kg Kogte aspargeskartofler