Pocherede æg

20 min
Pocherede æg

Det er slet ikke så svært at pochere æg - bare du har friske æg. Her får du vejledning i, hvordan det lykkes at pochere æg til perfektion. Det kræver blot en gryde, et piskeris, vand, salt og eddike - og friske æg naturligvis. Er du stadig lidt nervør for at gå i gang - så læs tippet om, hvordan du kan pochere æg i film, det er supernem metode til at lave pocheret æg, som lykkes hver gang. Så her har du to metoder, og det er slut med at spørge: "Hvordan pocherer man et æg?". Pocherede æg er bare lækre og kan bruges til meget andet end til morgenmad.

Ingredienser

Pocherede æg

1 liter Vand
½ dl Eddike
1 tsk Groft salt
6 Æg

Sådan gør du

Pocherede æg

  • Bring vand, eddike og salt i kog i en gryde.
  • Slå æggene ud i kopper.
  • Når vandet koger, pisker du med et piskeris - så der dannes en hvirvel.
  • Fjern piskeriset og hæld forsigtigt æggene 1 ad gangen ned i hvirvlen.
  • Lad æggene koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.
  • Løft æggene op med en hulske og læg dem i iskoldt vand i ca. 30 sek. - så tilberedningen stopper.

Sådan kan du nemt lave pocheret æg: Læg stykker husholdningsfilm ned i så mange små glas, som du vil have æg - sså filmen danner en skål nede i glassene. Smør husholdningsfilmen med lidt olie (rapsolie - eller evt. trøffelolie, hvis du ønsker smag på æggene) Slå et æg ud i hvert glas, saml filmen omkring æggene og luk æggepakkerne godt til ved at sno husholdningsfilmen rundt. Læg æggene i køleskabet til du skal pochere. Bring rigeligt vand i kog i en gryde. Kog æggepakkerne i ca. 5 min. Tag pakkerne op af vandet, lad dem dryppe af og fjern filmen efter ca. 1 min.

Server fx stegte tern af chorizopølse og stegte grønne asparges til de porcherede æg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1856 kJ / 444 kcal

Næringsindhold pr. 100g

136 kJ / 32 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 35,1 % 2,8 g
Kulhydrat: 4,3 % 0,3 g
Fedt: 60,6 % 2,2 g
Relateret video Sådan koger du æg

Du kan se mere om at koge æg i Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pocherede-ag/