Pistaciecreme

25 min
Arbejdstid: 25 min
Pistaciecreme

Her får du opskriften på en skøn og smagfuld pistaciecreme. Perfekt som pistaciesmør på en skive brød - eller måske har du hørt om den luksuriøse Dubai chokolade? En chokoladebar fyldt med pistaciecreme og sprødstegt kadayif – fine, sprøde tråde af filodej. Hjemmelavet pistaciecreme er nemt at lave - og så smager den bare meget bedre end de færdigkøbte.

Ingredienser

150 g Usaltede pistacienødder
1 spsk Tahin
1 spsk Smagsneutral olie
1 knivspids Salt
100 g Smeltet hvid chokolade

Sådan gør du

  • Fordel pistacienødderne på en bageplade og rist dem i ovnen i ca. 5 min. ved 200° - varmluft. Lad pistacienødderne køle af.
  • Kom nødderne i en foodprocessor og kør til du har en flydende pasta.
  • Tilsæt tahin, olie og salt og kør videre til massen er ensartet og cremet.
  • Rør til sidst smeltet hvid chokolade i pistacieblandingen.
  • Hæld cremen i et glas og kom den i køleskabet - den er smørbar efter et par timer på køl.

Pistaciecremen er perfekt som fyld i chokolader eller bagværk, men den er også dejlig som nøddesmør på et stykke brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6773 kJ / 1619 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2419 kJ / 578 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,1 g
Protein: 10 % 14,3 g
Kulhydrat: 20 % 28,5 g
Fedt: 70 % 45,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pistaciecreme/