Pesto

Pesto

45 min
Pesto - den helt simple pesto opskrift med basilikum og hvidløg. Alle ingredienser blendes og pestoen er klar. Den hjemmelavede version smager intenst af basilikum og får den flotteste grønne farve. Basilikum kan nemt skiftes ud med persille, spinat, ramsløg eller friske gulerodstoppe. Og pinjekerner kan skiftes ud med andre ristede nødder fx mandler og parmesan med andre faste oste. De klassiske opskrifter, hvor hjemmelavet pesto er genial er fx pasta pesto og pastasalat med pesto. Opbevar pestoen tildækket på køl i ca. 1 uge.
https://www.arla.dk/opskrifter/pesto/

Sådan gør du

  • Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i en blender.
  • Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min.
  • Tilsæt basilikumblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek.
  • Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Smag til.

Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Hæld evt. lidt ekstra olie på hvis der mangler.

Hvis du er til soltørrede tomater, kan du også prøve dig frem med en rød pesto.

Energiindhold for hele retten:

8043 kJ / 1922 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2460 kJ / 588 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,8 % 6,9 g
Kulhydrat: 0,6 % 0,8 g
Fedt: 94,6 % 62,9 g
Mere inspiration

Top ovnbagte rodfrugter eller kartofler med pesto.

Ingredienser

2 dl Olivenolie
1½ spsk Pinjekerner
1 Stort pillet fed hvidløg
50 g Fintrevet parmesanost
½ tsk Fint salt
1½ liter Frisk basilikum med bløde stilke (ca. 75 g)