Pebernødder med appelsinskal
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•

Pebernødder er en klassisker ved juletid. Med denne opskrift pebernødder med appelsinskal får klassikeren et frisk pift.
Ingredienser
125 g
Blødt smør
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
1
Æg
|
|
2 tsk
Revet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
275 g
Hvedemel (ca. 4½ dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
¼ tsk
Stødt hvid peber
|
Sådan gør du
Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10246 kJ / 2449 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1748 kJ / 418 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 5,1 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 54,4 % | 56 g |
Fedt: | 40,5 % | 19,1 g |
