Sprøde peberkager

Sprøde peberkager

60+ min
De bedste peberkager - sprøde og krydret med julens bedste krydderier. Tag børnene med i køkkenet og lav spiseligt julepynt og prøvesmag de sprødeste peberkager. Stik peberkagerne ud og dekorér dem med glasur, glansbilleder og sukkerpynt - eller bolsjeglas og hæng dem til pynt i vindueskarmen eller på juletræet. Dejen er super nem og kan forberedes i god tid - og ligge klar i køleskabet i 1-2 uger. Og køkkenet kan hurtigt dufte skønt af jul.
https://www.arla.dk/opskrifter/peberkager/

Sådan gør du

Bagetid:

5-7 min. ved 200° - traditionel ovn.

Peberkager
  • Hæld sirup, farin og smør i en gryde. Varm det op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt fløde og krydderier og rør godt i gryden.
  • Tilsæt mel og natron. Rør dejen godt sammen og kom den i en pose og tryk den flad. Lad dejen hvile på køl i min. 2½ time.
Rul og stik ud
  • Lad dejen ligge ved stuetemperatur ½ time før brug.
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud. Stik kagerne ud med en kageform og læg dem på plader med bagepapir.
  • Bag midt i ovnen til de er gyldne. Lad kagerne køle af på pladen et par min. og flyt dem herefter over på en rist - så bliver de helt sprøde.
Dekorationsglasur
  • Pisk flormelis og æggehvide sammen til en luftig glasur. Kom evt. glasuren i en sprøjtepose.
  • Pynt kagerne med fx glasur og glansbilleder.

Gør dejen nem for børn at rulle ud ved at flade den ud, mens den er varm. Del dejen i 2 og kom hver halvdel i en stor frysepose. Tryk dejen flad i posen - brug hænderne, en spartel eller kagerulle og læg poserne på køl.

Dejen holder sig fint 1-2 uger på køl, og den kan også fryses. Det gør det nemt at bage peberkager ad flere gange i løbet af december.

Bolsjeglas i peberkagerne: Udstik en mindre figur i peberkagerne. Fyld knuste bolsjer i hullet (en god portion, der skal være top på) og bag kagerne. Træk bagepapiret med kagerne over på en rist og lad dem køle af, til bolsjeglasset er helt stivnet, inden de løftes af bagepapiret. Alle slags bolsjer og slikkepinde kan bruges.

Vi bruger æggehvide i glasuren fremfor vand. Dekorationsglasuren er nem at dekorere med, da den holder formen og tørrer hurtigt.

Energiindhold for hele retten:

28257 kJ / 6754 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1625 kJ / 388 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4 % 3,8 g
Kulhydrat: 65,9 % 63 g
Fedt: 30,1 % 13,2 g
Mere inspiration

Klassisk julesmåkage til glæde for store og små.

Vaniljekranse
60+ min
Vaniljekranse
(355)
Relateret video
Bag og pynt dine egne peberkager

Få mere inspiration på https://www.arla.dk/madløjer/ Så er der dømt ren julehygge med spiseligt juletræspynt. Se med og få gode tricks til at lave den mest geniale peberkagedej. Tag børnene med, slip kreativiteten løs og lav alt fra juletræer og nissemænd til juletræspynt og bordkort med og uden flotte bolche ruder.

Ingredienser

Peberkager
1½ dl Mørk sirup
250 g Brun farin
200 g Smør
1½ dl Piskefløde eller mælk
1 spsk Stødt ingefær
1 spsk Stødt kanel
½ spsk Stødt nellike
½ spsk Stødt kardemomme
½ tsk Stødt hvid peber
1 spsk Natron
650 g Hvedemel
Dekorationsglasur
200 g Flormelis
3 spsk Pasteuriserede æggehvide