Pasta med svampe og stegt salatost

Pasta med svampe og stegt salatost

30 min
Leder du efter en lækker og nem hverdagsret? Lad dig inspirere med denne vegetariske og smagfulde pasta med svampe, spinat og stegt salatost. Denne pasta med svampe bliver ekstra lækker med steg salatost, der giver både en dejlig smag og konsistens med den sprøde ost.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-svampe-og-stegt-salatost/

Sådan gør du

Stegt salatost
  • Skær ca. 150 g af osten i tern.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og steg osteternene ved kraftig varme og under omrøring i 4-5 min., eller til de er gyldne. Tag dem af varmen.
Løg og svampe
  • Lad resten af smørret blive gyldent i panden.
  • Tilsæt løg og svampe og steg dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Tilsæt sojasauce og salt og steg blandingen ved svag varme, og under låg, i ca. 10 min. Smag til, tilsæt de stegte ostetern og sluk for varmen.
Pasta med svampe
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.
  • Hæld pastaen tilbage i den varme gryde og smuldr resten af osten direkte ned i gryden. Vend pastaen rundt med ost, citronskal og peber.
  • Tilsæt spinatblade og ½ dl af kogevandet og vend rundt til spinaten er faldet lidt sammen. Spæd evt. med lidt mere kogevand.
  • Server pastaen med svampe-løgblandingen på toppen.

Smag evt. svampeblandingen til med chili - frisk, stødt eller i flager.

Energiindhold for hele retten:

8342 kJ / 1994 kcal

Næringsindhold pr. 100g

512 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 17,5 % 5,3 g
Kulhydrat: 51,9 % 15,6 g
Fedt: 30,6 % 4,2 g

Ingredienser

Stegt salatost
250 g Salatost
15 g Smør
Løg og svampe
4 Løg i både (ca. 300 g)
250 g Forskellige svampe i mindre stykker, fx champignon, kejserhat og østershat
2 tsk Sojasauce
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
300 g Tørret pasta fx fusili skruer
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
100 g Skyllede babyspinatblade