Lady & Vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomat-flødesauce
Essensen og smagen af Italien. En romantisk spise - hvis man tænker på tegnefilmen. Vi har prøvet at eftergøre en af de store italienske klassikere, nemlig spaghetti med kødboller og tomatsauce. Vi steger kødbollerne, da vi syntes det giver det bedste resultet, men hvis den travle hverdag har meldt sin ankomst, kan du spare tid og vælge at tilberede dine kødboller direkte i tomatsaucen. Alt andet lige er spaghetti med kødboller og tomatsauce en sand italiensk klassiker, der kan lede tankerne hen på en romantisk middag i det fri.
Ingredienser
Kødboller
400 g
Hakket oksekød
|
|
---|---|
1
Finthakket løg
|
|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
1
Æg
|
|
3 spsk
Finthakkede krydderurter fx timian, rosmarin og persille
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 spsk
Olie til stegning
|
---|
Tomat-flødesauce
1
Finthakket løg
|
|
---|---|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
½ tsk
Cayennepeber
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i grove tern
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
Tilbehør
400 g
Tørret spaghetti - koges
|
|
---|---|
Frisk basilikum
|
Sådan gør du
Kødboller
Tomat-flødesauce
I en travl hverdag kan du springe et trin over, og tilsætte kødboller direkte til saucen uden at stege dem først. Lad kødbollerne koge ved svag varme i saucen i ca. 15 - 20 min.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13334 kJ / 3187 kcal
Næringsindhold pr. 100g
491 kJ / 117 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 19,7 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 45,5 % | 13,2 g |
Fedt: | 34,8 % | 4,6 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.